У НАТО розповіли, що наблизить Україну до членства

Читать на русском
У питанні членства в НАТО політикум України сконцентрований не так на суті питання. Потрібно зосередитися на реформах.

У питанні членства в НАТО політикум України сконцентрований на «обгортці», а не на суті питання.

Як пише «Слово і Діло», про це в інтерв'ю «Європейській правді» в середу, 18 квітня, заявила заступниця генсека НАТО Роуз Геттемюллер.

Членство України в НАТО: як Київ долає шлях і що стане головною перешкодоюУ НАТО визнали прагнення України до членства в цій організації. Про перспективи членства в Альянсі розповіли фахівці.

За її словами, Україна надмірно стурбована тим, чи матиме План дій щодо членства (ПДЧ), замість того, щоб зосередитися на реформах.

«Я взагалі не бачу для вас потреби так турбуватися про отримання ПДЧ. Річні національні програми ведуть вас тим самим шляхом», – заявила вона.

За словами Геттемюллер, під час візитів в Україну їй дуже дивно бачити, що «всі сконцентровані на «обгортці», на формі».

«Всі питають: а чи буде в нас ПДЧ? А чи буде програма посилених можливостей? І при цьому ніхто не говорить щось на кшталт: «Ми маємо ставити своїм пріоритетом проведення реформ». А для мене саме це найважливіше!», – заявила заступниця генсека НАТО.

«І саме ці зміни, якщо вони відбудуться, будуть найважливішим аргументом для країн-членів НАТО, коли вони ухвалюватимуть рішення про членство України», – підкреслила вона.

Раніше Роуз Геттемюллер заявляла, що Україні потрібно реформувати оборонні структури.

Як повідомлялося, НАТО визнало за Україною прагнення стати в майбутньому членом Альянсу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: