Ситник зізнався, що заважає процесу розслідування е-декларацій

Читать на русском
До НАБУ було і залишається багато претензій по е-декларуванню. Як йдуть справи з розслідуваннями - в одному з інтерв'ю розповів глава антикорупційного бюро.

Глава НАБУ Артем Ситник повідомив про розслідування 72 кримінальних виробництва за результатами аналізу електронних декларацій.

Про це в інтерв'ю виданню ZN.UA розповів глава НАБУ Артем Ситник, передає «Слово і Діло».

«На кінець серпня ми розслідуємо 72 виробництва за результатами аналізу електронних декларацій. Йдеться як про незаконне збагачення (ст. 368-2 Кримінального кодексу), так і про внесення завідомо недостовірних даних у декларації (ст. 366-1 Кримінального кодексу)», - заявив Ситник.

Однак, за його словами, про підозру повідомлено тільки двом людям.

Як розповів глава НАБУ деякі справи підійшли до стадії оголошення підозри, в деяких справах підозри вже оголошені, а деякі обговорюються з прокуратурою.

Він уточнив, що справи затягуються в основному в судах.

Дворіччя НАБУ: про таке ми мріяли?На жаль, список досягненнь Національного антикорупційного бюро за два роки роботи досить скромний, зате скандалів навколо цього органу – хоч відбавляй, констатує журналіст Максим Кречетов.

«Наприклад, справа Кулика (Костянтин Кулик - військовий прокурор сил АТО) в жовтні 2016 була направлена до суду. Без малого рік як вона там. Ніякого прогресу: постійні переноси, зриви засідань. На жаль, ми спостерігаємо саботаж з боку захисту, що використовує можливості законодавства для затягування», - аргументував Артем Ситник.

Як зізнався глава НАБУ, найбільший негатив у процесі розгляду справ за деклараціями - відсутність практики і затягування в суді.

Нагадаємо, в серпні співробітники НАБУ провели обшуки у судді Вищого адмінсуду, якого підозрюють в незаконному збагаченні.

Які справи розслідувало Національне антикорупційне бюро і що з цього вийшло - «Слово і Діло» з'ясувало в матеріалі «Дворіччя НАБУ. Про таке ми мріяли?»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: