Гройсман хоче більше повноважень і пропонує зміни

Читать на русском
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що  уряду бракує повноважень, щоб вирішувати всі актуальні питання.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що уряду бракує повноважень, щоб вирішувати всі актуальні питання.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав 17 квітня під час суспільно-політичного форуму «Реанімаційного пакета реформ» «Реформи під прицілом: діалог громадськості та уряду», передає «Укрінформ».

Два роки уряду Гройсмана: як Кабмін виконує свої обіцянкиРівно два роки виповнилося відтоді, як почав роботу уряд Гройсмана. Ми вирішили порівняти між собою два роки правління міністрів Гройсмана й подивитися, наскільки змінився рівень відповідальності Кабміну.

«Повноважень в уряду набагато менше, ніж ті завдання, які стоять перед виконавчою владою та урядом України. Тут потрібно працювати й над змінами до закону про Кабінет міністрів України», – сказав Гройсман.

Він зазначив, що також потрібні зміни й до Конституції.На його думку, це забезпечать розподіл повноважень у частині децентралізації, і взагалі приведе законодавство до чіткого розподілу сфер відповідальності та повноважень.

За словами прем'єра, в Україні дуже «зарегульоване законодавство, старі, достатньо складні процедури законотворення».

«Разом із тим законодавство України не визначає загальні рамки та визначення, а детально прописує всі кроки, що унеможливлює більш динамічну дію виконавчої влади», – заявив Гройсман.

Із чим так і не впорався за два роки роботи Кабмін Гройсмана?14 квітня виповнюється два роки з моменту призначення уряду Володимира Гройсмана. Підбивали підсумки роботи експерти.

Він додав, що потрібний дуже серйозний діалог з точки зору зміни цієї моделі.

Раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що не боїться відставки й готовий прозвітувати про роботу Кабміну перед парламентом у будь-який момент.

Як повідомлялося, парламентський комітет із питань економічної політики, який мав розглянути звіт уряду у середу, 18 квітня, переніс своє засідання на два місяці.

Загалом у прем’єра 500 обіцянок, з яких він виконав 246.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: