Савченко та Рубан ігнорують допити в СБУ

Читать на русском
Підозрювані в терористичних актах та плануванні захоплення влади Володимир Рубан та Надія Савченко відмовляються співпрацювати зі слідством.

Підозрювані в терористичних актах та плануванні захоплення влади Володимир Рубан та Надія Савченко відмовляються співпрацювати зі слідством.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомили в прес-центрі Служби безпеки України в понеділок, 16 квітня.

Кульбіт Савченко: з героїнь у змовниціНадію Савченко можуть звинуватити в державній зраді. Максим Кречетов аналізує, як Савченко з героїні перетворилася на ворога народу.

За інформацією відомства, зараз слідство, серед іншого, призначило й проводить 13 експертних досліджень зброї, боєприпасів, вибухових речовин, відео- і аудіоматеріалів, виступів і публічних закликів, у тому числі комісійну судово-психологічну експертизу з перевірки правдивості свідчень Савченко.

Крім цього, зазначають в СБУ, проведені допити свідків, здійснюється огляд та аналіз документів і предметів, вилучених за місцем проживання й роботи Рубана та Савченко, перевіряється причетність до злочинів, в яких їх підозрюють, інших осіб.

«Органами попереднього розслідування та прокуратури з урахуванням складності кримінального провадження, обсягу та специфіки процесуальних дій у ньому, а також поведінки учасників кримінального судочинства, планується завершення попереднього розслідування в розумні стислі терміни», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, керівника Центру звільнення полонених Володимира Рубана затримали на КПВВ з арсеналом зброї. Суд заарештував його на два місяці 9 березня.

Верховна рада 22 березня задовольнила подання генпрокурора й зняла депутатську недоторканність із Савченко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: