Рева розповів, як стимулювати українців, що працюють за кордоном

Читать на русском
Міністр соціальної політики України Андрій Рева запропонував нараховувати субсидію і трудовий стаж українцям, які працюють за кордоном.

Міністр соціальної політики України Андрій Рева запропонував нараховувати субсидію та трудовий стаж українцям, які працюють за кордоном.

Про це Рева заявив журналістам у вівторок, 17 квітня, передає «Слово і Діло».

Міністр-дієтолог. Як виконує обіцянки Андрій РеваМісяць Кабміну на «Слові і Ділі» триває. Сьогодні поговоримо про те, як виконує свої обіцянки міністр соцполітики Андрій Рева.

«Ми пропонуємо стимулювати їх (людей, що працюють за кордоном – ред.) до добровільного страхування. Тобто ми готові надавати субсидію сім'ям, де люди працюють за кордоном за умови, що вони добровільно застрахуються й заплатять внесок хоча б за 3 місяці. За 3 місяці мінімальний внесок – це 2500 гривень, а ми за це надаємо їм субсидію та страховий стаж, який надаватиме людям право на пенсію. Це стимулює момент, який має давати людям можливість користуватися системою соціального захисту», – зазначив Рева.

Нагадаємо, в середині березня в Україні запустили реєстр отримувачів субсидій, який дозволить зробити механізм отримання субсидій більш прозорим і контролювати ефективність виплат із державного бюджету. Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман відзначив, що створення реєстру є важливим кроком для верифікації та уникнення зловживань із субсидіями.

Раніше Рева пообіцяв підвищити пенсії тим, хто працював багато, але отримував мало.

Також стало відомо, як перерахують пенсії українцям.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: