В окупованому Криму створюють «козачі дружини»

Читать на русском
В окупованому Криму створюють так звані козачі дружини для придушення громадянських протестів.

В окупованому Криму створюють так звані «козачі дружини» для придушення громадянських протестів.

Про це в Facebook повідомив координатор групи «Інформаційне спротив» Дмитро Тимчук, передає «Слово і Діло».

Навіщо був потрібен договір про дружбу з РФ та чи варто його продовжувати?У МЗС України заявили, що жодне положення договору про кордон не робить його залежним від дії договору про дружбу. Чи потрібен Україні такий крок, міркували експерти.

Зокрема, за даними ІС, з ініціативи керівництва Федеральної служби безпеки Росії в окупованому Криму почалося створення козацьких воєнізованих формувань після того, як місцевий «парламент» схвалив формування таких парамілітарних структур, що будуть підпорядковані окупаційній владі.

«При цьому проект повністю організовується й координується ФСБ РФ. Створення козацьких воєнізованих формувань в анексованому Криму відбуватиметься за придністровським зразком. У зв'язку із соціально-економічною напругою, що зростає, ці формування використовуватимуться для придушення проявів громадянського невдоволення на території півострова й тиску на проукраїнськи налаштованих громадян», – зазначив Тимчук.

За його словами, «козачі дружини» будуть задіяні для «охорони громадського порядку», допомоги в охороні «кордону», проникнення на материкову частину України для збору розвідувальної інформації та диверсійної діяльності.

Раніше стало відомо, що Україна готує санкції для компаній, які будують Керченський міст.

Відзначимо також, українські безпілотники патрулюють адмінкордон із Кримом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: