У Путіна знайшли відповідь на санкції США

Читать на русском
Російський прем'єр Медведєв запропонував обмежити доступ товарів з США на ринок РФ у відповідь на санкції проти олігархів.

Російський прем'єр Медведєв запропонував обмежити доступ товарів з США на ринок РФ у відповідь на санкції проти олігархів.

Про це передає «Слово і Діло» з посиланням на BBC.

США готують нові санкції проти РосіїНовий пакет санкцій передбачає повну заборону на будь-які фінансові операції, пов’язані з державним боргом Росії.

«На нашому ринку досить багато продуктів із США. І це не тільки згадані цінні папери, з якими треба розбиратися окремо, але і цілий ряд інших товарів, які поставляються на наш ринок і виробляються американським бізнесом», - заявив Медведєв.

За його словами, остаточне рішення може винести президент Росії Володимир Путін, але він сподівається, що депутати виступлять зі своїми ініціативами щодо реакції на санкції.

Нагадаємо, що 6 квітня США запровадили санкції проти семи російських олігархів, 17 топ-чиновників і 12 російських компаній. Санкції передбачають заморожування активів.

Голова Мінфіну США Стівен Мнучін пояснив введення нових санкцій тим, що російські олігархи і еліти отримують вигоду від діяльності влади РФ, які ведуть підривну і деструктивну політику по всьому світу, у тому числі продовжують окупувати Крим і провокують насильство на сході України.

Нові санкції США вже обрушили російський фондовий ринок і привели до падіння курсу рубля.

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков назвав нові санкції США щодо РФ «кричущим нехтуванням всього і вся».

За оцінкою Bloomberg, в результаті падіння вартості акцій російські бізнесмени втратили $16 млрд в перші дні після санкцій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: