Ні кола, ні двора: чим володіє голова «Нафтогазу» Коболєв

Читать на русском

Якщо в державній базі майна про людину немає даних, значить, або вона дійсно нічим не володіє (навіть 1/3 земельної ділянки чи квартири), або приховує відповідну інформацію.

Голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв, чия офіційна зарплата, за даними ЗМІ, становить від 2 до 3 млн грн на місяць та який нещодавно собі виписав премію в розмірі 19 млн грн за захист інтересів України в Стокгольмському арбітражі, не має нерухомого майна.

Такий висновок можна зробити з інформації, наявної в Єдиному реєстрі нерухомого майна. Там на Коболєва не записані ані квартири, ані будинки, ані земельні ділянки. Немає в Коболєва також іпотеки.

Водночас, як з'ясувало «Слово і Діло», в декларації за 2015 рік у чиновника були дані про земельну ділянку (1204 кв. м) і котеджі (275,5 кв. м). Якщо в державній базі майна про людину немає даних, значить, або вона дійсно нічим не володіє (навіть 1/3 земельної ділянки чи квартири), або приховує відповідну інформацію.

«Я досить часто зустрічаю людей, про яких немає інформації в Єдиному реєстрі нерухомого майна. У 90% випадків це політики, які записали будинки та землю на дружину або матір. А 10% – це дівчата, які вийшли заміж, змінили прізвище, але ще не встигли оновити дані про право власності», – пояснив на правах анонімності власник однієї зі столичних юридичних контор.

Втім, в офіційній декларації чиновника не вказано повне ім'я його дружини, а також немає даних про те, хто володіє задекларованим майном. Тому перевірити, чи записано щось на дружину Коболєва, немає можловості.

Раніше «Нафтогаз» пообіцяв розпродати свій парк Мерседесів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: