Цукерберга чекають зі звітом в Євросоюзі

Читать на русском
Виконавчого директора та співзасновника соціальної мережі Facebook Марка Цукерберга також запросили дати свідчення щодо витоку персональної інформації група законодавців Європи.

Виконавчого директора та співзасновника соціальної мережі Facebook Марка Цукерберга також запросили дати свідчення щодо витоку персональної інформації група законодавців Європи.

Про це повідомляє The Washington Post, пише «Слово і Діло».

Цукерберг надав свідчення в Сенаті США щодо витоку даних із Facebook: реакція соцмережМасштабний витік даних із Facebook став причиною того, що Марк Цукерберг надавав свідчення сенаторам США.

Президент Європейського парламенту Антоніо Тяані має намір надіслати лист із відповідним запрошенням до Цукерберга в понеділок, наполягаючи на тому, щоб співзасновник соцмережі приїхав надати свідчення. Політик також висловив стурбованість політикою конфіденційності платформи.

Зазначається, що можливий приїзд Цукерберга до Брюсселю змусить його відповідати на питання найжорсткіших критиків технологічної галузі за межами Сполучених Штатів. Разом з цим, у ЄС готуються запровадити нові правила, які передбачають можливі штрафи за необережне поводження з конфіденційною інформацією своїх споживачів.

«Слухання щодо Facebook показують, що занепокоєння залишаються за дотриманням жорстких стандартів конфіденційності даних ЄС», - заявив Таяні. «Ми впевнені, що пан Цукерберг також готовий відповісти на наші запитання, показуючи, що він однаково налаштований до відповідальності перед європейськими громадянами».

У Facebook наразі не відповіли на запит газети, чи буде Цукерберг давати свідчення в ЄС.

Нагадаємо, навколо соціальної мережі Facebook спалахнув найграндіозніший у історії скандал. Дані 50 млн користувачів соцмережі були передані третій стороні - компанії Cambridge Analytica, яка допомагала в президентській кампанії Дональда Трампа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: