Росія виводить свої кораблі з бази в Сирії – ЗМІ

Читать на русском
Російські військові кораблі покинули порт в сирійському Тартусі після погроз президента США Дональда Трампа завдати удару по Сирії.

Російські військові кораблі покинули порт в сирійському Тартусі після погроз президента США Дональда Трампа завдати удару по Сирії.

Як передає «Слово і Діло», про це повідомив американський телеканал Fox News, показавши в ефірі відповідні супутникові знімки.

Звір Асад: як Росія потрапила в сирійську пасткуУ Російської Федерації немає можливості протистояти військовим можливостям західної коаліції в Сирії.

Зазначається, що кадри були отримані компанією Image Satellite Internacional (ISI) в день гучних заяв Трампа - 11 квітня 2018 року. При цьому відомо, що Fox News є улюбленим телеканалом американського президента, про що він неодноразово говорив.

В ефірі були показані два фото одних і тих же корабельних доків - на першому зображені сім кораблів, на другому доки пустують. Знімок супроводжує підпис: «Зникнення більшості кораблів російського ВМФ з порту Тартус, Сирія».

Компанія ISI зазначає, що зараз кораблі ВМФ розгорнуті в море через можливі удари. Йдеться, в тому числі, про сторожовий корабель «Адмірал Григорович», який озброєний ракетами «Калібр», десантний корабель «ропуха» і суховантаж «Інженер Трубін».

У доках нібито залишилася тільки один підводний човен класу «Кіло». Так в НАТО позначають дві серії радянських і російських підводних човнів - проекту 877 «Палтус» і проекту 636 «Варшав'янка».

У середу президент США Дональд Трамп в своєму Twitter закликав Росію до ракетному удару по Сирії, але пізніше змінив тональність і запропонував відмовитися від гонки озброєнь. США звинувачують президента Сирії Башара Асада в хіматаці в Східній Гуті, а Росію - в його підтримці, однак Москва заперечує сам факт використання хімічної зброї проти мирного населення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: