Війська Асада готуються до авіаудару Трампа

Читать на русском
Бойова авіація сирійського президента Башара Асада була переміщена на базу Хмеймім, яку використовує Росія.

Бойова авіація сирійського президента Башара Асада була переміщена на базу Хмеймім, яку використовує Росія.   Як інформує «Слово і Діло», про це в середу, 11 квітня, пише Le Figaro з посиланням на власні джерела в ООН.

Звір Асад: як Росія потрапила в сирійську пасткуУ Російської Федерації немає можливості протистояти військовим можливостям західної коаліції в Сирії.

Наразі базу Хмеймім використовує Росія, тому вона не стане мішенню в разі рішення США завдати удару. Сирійські військові ще в понеділок почали залишати авіабази, зокрема військовий аеродром у місті Думейр, ідеться в матеріалі.

Також був евакуйований особовий склад з основних командних пунктів армії. Там базувалися літаки, які завдавали останніх ударів по Східній Гуті. Сирійська сторона намагається підготувати своє найсучасніше озброєння, зазначає співрозмовник.

На території Сирії перебуває іранський генерал Касем Сулеймані, командувач елітним підрозділом Аль-Кудс. Він має визначити, як діятимуть приблизно дві тисячі іранських військових радників у Сирії, зокрема в разі удару США.

Як повідомлялося, Трамп оголосив про ухвалене рішення завдати авіаудару. Він заявив, що прилетять хороші, нові й «розумні» ракети. Так він відреагував на заяви російського посла в Лівані про те, що Росія збиватиме будь-які американські ракети, випущені по Сирії.

У Кремлі відповіли на ракетні погрози Трампа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: