НАТО не хоче нової холодної війни з Росією – Столтенберг

Читать на русском
Північноатлантичний альянс не зацікавлений в тому, щоб втягуватися в нову гонку озброєнь з Росією.

Північноатлантичний альянс не зацікавлений в тому, щоб втягуватися в нову гонку озброєнь з Росією.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг на спільній з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо прес-конференції в Оттаві.

«Нам не потрібна нова гонка озброєнь. Ми фокусуємо увагу на те, як ми можемо відповісти (на дії Росії - ред.) рішучим, жорстким і передбачуваним, але в той же час вивіреним оборонним способом», - сказав він.

Генсек НАТО відвідав Канаду перед початком візиту в США в четвер, 5 березня.

«Ми не хочемо нової холодної війни», - заявив генсек у відповідь на питання, чи планує НАТО вводити нові санкції проти Росії у зв'язку зі справою Скрипаля.

При цьому він зазначив: «Ми продовжимо прагнути до встановлення більш конструктивних відносин з Росією(...). Ми не намагаємося її ізолювати».

Передчуття війни: чого чекати після висилки дипломатів РФМасова висилка російських дипломатів із низки держав перетворює Російську Федерацію на країну-вигнанця.

Разом із тим керівник альянсу повідомив, що блок буде нарощувати боєготовність своїх сил в районі Балтії в зв'язку з проведенням Росією військових навчань на кордоні з прибалтійськими країнами. Він визнав, що Росія має право проводити навчання на своїй території, однак зазначив, що сили альянсу «будуть зберігати пильність і підвищувати боєготовність» в регіоні.

Столтенберг сказав, що для протидії Росії в Арктиці НАТО планує створити спеціальне Атлантичне командування. Рішення про створення передбачається прийняти на майбутньому липневому саміті альянсу. У даний час НАТО звертається до союзників з проханням про збільшення числа бойових кораблів, включаючи підводні човни, в регіоні.

Таким чином, за його словами, «можна підтримувати знижений рівень напруженості» в цьому районі світу.

Раніше стало відомо, що НАТО скорочує чисельність постійного представництва РФ.

Нагадаємо також, міністр оборони Віктор Муженко домовився з НАТО про активізацію діяльності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: