Особисті дані Цукерберга також потрапили до Cambridge Analytica

Читать на русском
Засновник соцмережі Facebook Марк Цукерберг заявив, що його персональна інформація також опинилася в розпорядженні Cambridge Analytica.

Засновник соцмережі Facebook Марк Цукерберг заявив, що його персональна інформація також опинилася в розпорядженні Cambridge Analytica.

Як інформує «Слово і Діло», про це 33-річний IT-мільярдер заявив під час другого дня слухань у Конгресі США (перед комітетом з питань енергетики та торгівлі), передає Reuters.

Цукерберг надав свідчення в Сенаті США щодо витоку даних із Facebook: реакція соцмережМасштабний витік даних із Facebook став причиною того, що Марк Цукерберг надавав свідчення сенаторам США.

Припущення Цукерберга про те, що його власні дані потрапили до сторонніх осіб, виявили, що навіть технологічно досвідчений засновник компанії не зміг захистити свою власну інформацію від третьої сторони.

Загалом жертвою несанкціонованого збору персональних даних користувачів Facebook стали 87 мільйонів осіб.

«Як споживачі можуть контролювати свої дані, коли Facebook не має контролю над даними?» - запитував представник Френк Паллоне з Нью-Джерсі.

Цукерберг неодноразово захищав політику конфіденційності своєї компанії. Раніше він заявляв, що користувачі контролюють власні дані та вирішують, чим ділитися. Але, коли його запитали, чи його дані були використані неналежним чином, він відповів: «Так». Більш детальної інформації він не надав.

Цукерберг протягом першого дня виступу в Конгресі підтвердив, що соціальна мережа налаштована з'ясувати, як стався витік даних.

Нагадаємо, навколо соціальної мережі Facebook спалахнув найграндіозніший в історії скандал. Дані 50 млн користувачів соцмережі були передані третій стороні - компанії Cambridge Analytica, яка допомагала в президентській кампанії Дональда Трампа. Згодом соцмережа уточнила, що жертвами стали 87 мільйонів людей.

На тлі скандалу капіталізація Facebook скоротилася на 58 мільярдів доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: