Екс-заступнику голови Апеляційного суду Києва повідомили про підозру

Читать на русском
Колишньому заступнику голови Апеляційного суду Києва і ще двом суддям повідомлено про підозру за незаконне притягнення до відповідальності учасників Майдану

Колишньому заступнику голови Апеляційного суду Києва і ще двом суддям повідомлено про підозру за незаконне притягнення до відповідальності учасників Майдану.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє спікер Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко, передає «Слово і Діло».

Конституційний суд України: пацієнт скоріше живий, ніж мертвийБагато років Конституційний суд України був дискредитований. Зараз у нього є всі шанси повноцінно запрацювати.

«11.04.2018 повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 375 (оголошення суддею (суддями) завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови) Кримінального кодексу України одному з колишніх заступників голови Апеляційного суду м.Києва та ще двом суддям цього суду», - написав Лисенко.

За його словами, в постанові від 6.02.2014 у складі колегії суддів вони винесли завідомо неправосудне визначення про відмову в задоволенні апеляційної скарги сторони захисту арештованого та залишення в силі незаконної постанови судді місцевого суду про застосування до завідомо невинної особи запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, яку правоохоронці незаконно затримали 24.01.2014 на бульварі Л. Українки в м. Києві з декількома шинами в автомобілі і безпідставно притягнули до кримінальної відповідальності за нібито участь в массових заворушеннях.

Крім того, колишньому заступнику керівника цього суду інкримінується також незаконне втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду, відповідно до ст. 376-1 Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває. Вирішується питання і збираються докази щодо притягнення до кримінальної відповідальності інших співучасників вчинення цих злочинів.

Раніше прокурору-хабарнику з Вінницької області повідомили про підозру.

Відзначимо також, що адвокати Януковича знову зірвали судове засідання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: