Рятувальники відзвітували про перевірки пожежної безпеки

Читать на русском
Державна служба з надзвичайних ситуацій перевірила 1 тисячу 319 ТРЦ, лікарень і шкіл, було виявлено понад 15 тисяч порушень.

Державна служба з надзвичайних ситуацій перевірила 1 тисячу 319 ТРЦ, лікарень і шкіл, було виявлено понад 15 тисяч порушень.

Про це повідомив голова ДСНС Микола Чечоткін на засіданні Кабінету міністрів у середу, 11 квітня, передає «Слово і Діло».

Топ-10 можливих ризиків для людства в 2018 роціЯкщо 10 років назад найбільшим планетарним ризиком вважався обвал активів, то зараз найвищою загрозою для людства визнані природні катаклізми.

«З 30 березня цього року розпочата перевірка об'єктів із масовим перебуванням людей – торгово-розважальні центри, шкільні та дошкільні установи, лікарні зі стаціонарним лікуванням. Перевіркам підлягають понад 30 тисяч таких об'єктів, з яких понад 4 тисячі – це ТРЦ, майже 2 тисячі лікарень, і понад 25 тисяч шкіл та дитсадків», – сказав він.

За його даними, для проведення наглядових заходів були задіяні понад 2 тисячі 300 працівників ДСНС.

«На сьогодні перевірено 1 тисячу 319 об'єктів, з яких 937 – шкільних і дошкільних установ, 56 – лікарень зі стаціонарним лікуванням, 326 – ТРЦ та об'єктів дозвілля», – розповів Чечоткін.

Він також підкреслив, що під час перевірок було виявлено понад 15 тисяч порушень, із яких понад 5 тисяч усувалися протягом тривалого часу.

«Найгірша ситуація склалася в Донецькій, Сумській і Тернопільській областях, де не виконуються понад 60% раніше запропонованих заходів. Загалом на керівників об'єктів накладено 1 тисячу 200 адмінстягнень, за порушення вимог пожежної безпеки до суду подані позови на закриття 37 об'єктів, з них 16 – ТРЦ, дошкільних та шкільних установ – 18, лікарень – 3», – розповів він.

Раніше в центрі Києва рятувальники провели навчання з ліквідації пожежі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: