Суд дозволив Сусу вийти із СІЗО, якщо він внесе заставу

Читать на русском
Колишньому працівнику економічного Департаменту Генпрокуратури визначили альтернативою СІЗО заставу в більш ніж мільйон гривень.
Дмитро Сусфото: Судовий репортер

Колишньому заступнику начальника Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України Дмитру Сусу, якого підозрюють у розкраданні майна та декларуванні недостовірної інформації, дозволили вийти із СІЗО через внесення 1,2 мільйона гривень застави.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Судовий репортер».

Зазначене рішення ухвалила колегія суддів Апеляційного суду міста Києва за скаргою адвоката Суса. Як відомо, екс-слідчого взяли під варту без права внесення застави через те, що він не виконав умову раніше визначеного заходу у вигляді 1,7 млн ​​грн застави.

Таким чином, Апеляційний суд дав Дмитру Сусу можливість звільнитися під заставу, яку зменшили на 500 тис. грн.

Адвокат Суса підкреслював, що підозрюваний не порушував обов'язки під час слідства й застава в 1,7 млн ​​грн для нього непомірна.

Водночас прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олег Макар вказував, що підозрюваний тричі порушував домашній арешт, спілкувався зі свідками й намагався знищити деякі документи. Крім того, згідно з електронною декларацією, мав 49 тис. дол., понад 100 тис. грн готівкою, цінні монети, а його дружина також мала понад 100 тис. грн.

Нагадаємо, прокурор САП в суді заявляв, що Сус порушував домашній арешт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: