Реєстр компаній боржників із зарплати запрацює пізніше, ніж обіцяв Петренко

Читать на русском
Міністр юстиції Павло Петренко переніс створення реєстру компаній, які не виплачують зарплату.
Павло ПетренкоСлово і Діло

Міністр юстиції України Павло Петренко не виконав обіцянку до кінця 2017 року сформувати загальний реєстр підприємств-боржників із заробітної плати.

Таку обіцянку він дав 17 липня, нагадує «Слово і Діло».

Петренко розповів, як боротиметься з боржниками із зарплатиМіністерство юстиції України готує санкції щодо підприємств, які мають борги із виплати заробітної плати.

«Всіх системних неплатників заробітної плати, які думають, що за рахунок людських грошей можуть формувати собі бізнес, щодо всіх них ми передаємо матеріали до правоохоронних органів. І до кінця року сформуємо загальний реєстр боржників перед громадянами, за якими Міністерству юстиції вдалося стягнути заробітну плату й притягнути до відповідальності недобросовісних керівників, які порушують закон», – сказав міністр.

Однак минулого року такий реєстр не був створений, тому Петренко свою обіцянку не виконав. 4 квітня голова Мін'юсту анонсував створення реєстру компаній-боржників із заробітної плати в квітні. «Ми від учора дня почали роботу мобільних груп у всій країні, це виконавчі групи, які складаються з державних виконавців із різних регіонів. За схожою схемою, за якою ми працюємо з неплатниками аліментів, ми почали відпрацьовувати тих боржників, які не платять зарплату. Думаю, що протягом наступного місяця ми отримаємо перші результати», – зазначив Петренко.

Нагадаємо, в Україні виїзд за кордон заборонений майже 100 тисячам боржників із виплати аліментів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: