Стало відомо, скільки втратила Україна через агресію РФ

Читать на русском
Економічні втрати України від агресії Росії в Криму і на Донбасі склали не менше 100 млрд доларів, не включаючи гуманітарні та політичні втрати від агресії.

Економічні втрати України від агресії Росії в Криму та на Донбасі склали не менш ніж 100 мільярдів доларів, не включаючи гуманітарні та політичні втрати від агресії.

Як інформує «Слово і Діло», про це заявив експерт аналітичного центру Atlantic Council Андерс Аслунд повідомляє «Голос Америки».

Світовий банк знає, як підняти економіку УкраїниГолова представництва Світового банку в Білорусі, Молдові та Україні Сату Кахконен вважає, що економіка України може зрости за рахунок відкладеного зростання.

Зазначається, що в своїх підрахунках Аслунд спирався на методологію економіста Томаса Піккеті, який визначив, що загальна вартість всіх активів європейської країни приблизно в чотири рази перевищує її ВВП.

Анексований Крим і окупована частина Донбасу разом забезпечували 14% ВВП України. Таким чином, беручи за основу ВВП 2013 року, вартість втрачених активів в Україні складає більше 100 млрд доларів - приблизно 27 млрд втрачено в Криму і 73 мільярда - на Донбасі, стверджує вчений.

Найбільшими втратами в Криму, за оцінками експерта, стали нафтогазові ресурси. Їх запас оцінюється в 30-40 млрд доларів. Втрати банківської системи також порівняно легко оцінити - Україна втратила 1,8 млрд доларів банківських активів в Криму і 4,4 млрд на Донбасі.

Як повідомлялося, в 2017 ВВП підвищився на 2,5%.

У МВФ зазначили, що зростання ВВП України недостатнє і може бути значно більше.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: