Реформа Ради: кількість комітетів скоротять

Читать на русском
Парламент підтримав за основу законопроект номер 6256, спрямований на реформування комітетів ВР.

Парламент підтримав за основу законопроект №6256, спрямований на реформування комітетів ВР.

Як пише «Слово і Діло», «за» проголосували 229 народних депутатів. Онлайн-трансляцію вів офіційний канал «Рада».

Погоджувальна рада: за що парламент голосуватиме 3-6 квітняВерховна Рада цього тижня розгляне скасування декларацій для громадських активістів та питання національної безпеки.

Документ передбачає, що Рада нового скликання утворює не більш ніж 20 комітетів. Назви та предмети відання комітетів, як правило, мають співвідноситися зі сферами діяльності міністерств.

«Це ще один крок до реалізації нашої спільної угоди з Європарламентом. Нагадаю, що Європарламент ні з ким не мав такої співпраці, як з українським парламентом щодо реформи. Ця законодавча ініціатива передбачає скорочення кількості комітетів із наступного скликання, щоб було не більш ніж 20 комітетів. Переконаний, що така ініціатива зможе збільшити вагу та значення комітету ВРУ й надати можливість збільшити контрольні функції кожного комітету», – сказав спікер парламенту Андрій Парубій.

Він додав, що під час діалогів за участі депутатів Європарламенту домовилися, що під час доопрацювання законопроекту до другого читання до тексту включать перелік комітетів.

«Тобто в першому читанні ми голосуємо не більш ніж 20, але беремо всі разом зобов’язання, що до другого читання ми спільно опрацюємо в робочій групі, яка працює інтенсивно. І надамо вичерпний перелік комітетів, які будуть у наступному скликанні», – пояснив Парубій.

Нагадаємо, Рада провалила президентський закон про декларації для активістів.

Як повідомлялося, ВР підтримала законопроект про концесії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: