Ще одна країна дозволила будівництво «Північного потоку-2»

Читать на русском
Nord Stream 2 AG отримала дозвіл уряду Фінляндії на будівництво російського газопроводу Північний потік-2 у фінській винятковій економічній зоні.

Nord Stream 2 AG отримала дозвіл уряду Фінляндії на будівництво російського газопроводу «Північний потік-2» у фінській винятковій економічній зоні.

Як інформує «Слово і Діло», про це УНН повідомили в прес-службі російського «Газпрому».

Трамп «не втішений» успіхами «Північного потоку-2» в НімеччиніПрезидент США Дональд Трамп на зустрічі з лідерами Балтії заявив, що Вашингтон «не втішений» тим фактом, що проект газопроводу «Північний потік-2» просувається Німеччиною.

«Сьогодні уряд Фінляндії дав дозвіл на будівництво газопроводу «Північний потік-2» у фінській винятковій економічній зоні», – йдеться в повідомленні.

Зазначено, що дозвіл на ділянку морського газопроводу протяжністю 374 км у фінській винятковій економічній зоні поза територіальними водами виданий Міністерством економіки і зайнятості Фінляндії.

Повідомляється також, що у Фінляндії компанії Nord Stream 2 необхідно отримати два дозволи на будівництво та експлуатацію «Північного потоку-2».

«Другий дозвіл, відповідно до закону про воду, очікується найближчими тижнями ... Процедури отримання дозволів у інших країнах уздовж маршруту газопроводу – Швеції, Росії та Данії – йдуть за графіком», – додали в компанії.

Нагадаємо, в Німеччині компанія Nord Stream 2 AG отримала повний комплект дозволів.

Як повідомлялося, Верховна рада України в четвер, 5 квітня, закликала світову громадськість не допустити будівництво російського газопроводу «Північний потік-2».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: