Німеччина дозволила будувати «Північний потік-2»

Читать на русском
Компанія Nord Stream-2 AG отримала дозвіл на будівництво і експлуатацію газопроводу Північний потік-2 в німецькій виключній економічній зоні.

Компанія Nord Stream-2 AG отримала дозвіл на будівництво і експлуатацію газопроводу «Північний потік-2» у німецькій виключній економічній зоні.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляє «Інтерфакс» із посиланням на повідомлення проектної компанії у вівторок, 27 березня.

Монополізація газового ринку: чи можуть заблокувати «Північний потік-2»У Молдові та Україні виступили проти Північного потоку-2. Петро Порошенко заявив, що проект небезпечний для Європи. Про те, чи можна перешкодити реалізації проекту, розповіли експерти.

Зазначається, що Федеральне відомство із судноплавства і гідрографії видало дозвіл на будівництво 30-кілометрової ділянки відповідно до Гірничого закону ФРН.

Раніше 31 січня 2018 року Гірниче відомство Штральзунда видало дозвіл на будівництво і експлуатацію морської ділянки «Північного потоку-2» в територіальних водах Німеччини (в межах 12 морських миль) і його сухопутної частини.

Таким чином, резюмує компанія, «всі необхідні дозволи для німецької ділянки загальною протяжністю 85 км отримані».

«Процедури отримання дозволів в інших чотирьох країнах уздовж маршруту газопроводу - Росії, Фінляндії, Швеції та Данії, йдуть за графіком. Nord Stream-2 очікує отримати решту дозволів в найближчі місяці до початку будівництва в 2018 році», - зазначає проектна компанія.

Нагадаємо, в Міненерго заявили, що «Північний потік-2» може залишити Україну без транзиту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: