Путін та Ердоган обговорили «справу Скрипаля»

Читать на русском
Президент Росії Володимир Путін в розмові зі своїм турецьким колегою Реджепом Ердоганом згадав справу про отруєння Сергія Скрипаля в британському Солсбері.

Президент Росії Володимир Путін в розмові зі своїм турецьким колегою Реджепом Ердоганом згадав справу про отруєння Сергія Скрипаля в британському Солсбері.

Як інформує «Слово і Діло», про це пише РІА Новини за підсумками прес-конференції Путіна після візиту в Анкару.

Дочка Скрипаля до отруєння отримала доступ до секретного рахункуОтруєння екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в британському Солсбері сталося через кілька днів після отримання доступу до секретного банківського рахунку з великою сумою грошей.

Як відомо, Скрипалів отруїли 4 березня в торговому центрі Maltings в Солсбері. Лондон оголосив, що вони були отруєні нервово-паралітичною речовиною військового походження, розробленою в Росії. Вона відома під назвою Новачок.

У свою чергу російський президент 3 квітня заявив, що отруйні речовини, «схожі на Новачок», можуть вироблятися в 20 країнах.

Раніше експерти Міністерства оборони Великобританії не змогли довести, що отруйна речовина, задіяна при отруєнні Сергія і Юлії Скрипаль, була зроблена в Росії.

Керівництво Великобританії зажадало від Москви пояснень походження речовини у справі отруєння Скрипаля, але отримало відмову. В результаті Великобританія вислала 23 російських дипломатів. В знак солідарності ще 29 країн і НАТО вислали 152 представника РФ. Серед них і Україна (13).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: