Аудитори з PwC відреагували на позов ПриватБанку

Читать на русском
PricewaterhouseCoopers заявляє, що вказувала у своєму аудиторському звіті за 2015 рік щодо ПриватБанку операції фінустанови з пов'язаними особами, й вважає безпідставними нещодавні звинувачення банку.

PricewaterhouseCoopers заявляє, що вказувала в своєму аудиторському звіті за 2015 рік щодо ПриватБанку операції фінустанови з пов'язаними особами, й вважає безпідставними нещодавні звинувачення банку.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це йдеться в офіційній заяві компанії.

Розтрата коштів ПриватБанку: НАБУ перевірить рахунки низки фірм-фігурантів справиВ Антикорупційному бюро продовжують розслідувати справу про розтрату значної суми коштів ПриватБанку.

Компанія стверджує, що аудит фінансової звітності ПриватБанку за 2013-2015 роки здійснювався в повній відповідності до міжнародних стандартів.

Також PwC відома інформація про те, що ПриватБанк подав позов до суду проти кіпрської PricewaterhouseCoopers Limited та української компанії «ПрайсвотерхаусКуперс».

«PwC (Україна) не були надані жодні офіційні документи, пов'язані з цим позовом, тому компанія не в змозі детально прокоментувати це питання», – йдеться в повідомленні.

PwC нагадує, що на початку 2016 року ПриватБанк і його ключові акціонери погодили з Національним банком комплексний план реструктуризації.

«Як зазначено у фінансовій звітності за 2015 рік, на початку 2016 року ПриватБанк та його ключові акціонери погодили з Національним банком України комплексний план реструктуризації. 30 червня 2016 року, напередодні підписання аудиторського висновку за 2015 рік, під час зустрічі з PwC (Україна) представники НБУ підтвердили, що план реструктуризації виконується згідно з погодженим графіком. PwC (Україна) не володіє інформацією щодо виконання плану реструктуризації після підписання свого аудиторського висновку за 2015 рік», – зазначили аудитори.

Компанія також вказала, що у фінансовій звітності за 2016 рік керівництво банку відзначило, що протягом жовтня-листопада 2016 року (після надання аудиторського висновку за 2015 рік) були реструктуризовані кредити на суму понад 137 млрд грн – зі зміною валюти кредитів, процентних ставок, умов погашення та застави за кредитами. Наприкінці 2016 року були визнані збитки від знецінення цих кредитів загальною сумою 135 млрд грн.

Як відомо, на початку цього року PricewaterhouseCoopers подала до суду на Національний банк.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: