Аудиторська компанія подала до суду на Нацбанк

Читать на русском
Окружний адмінсуд Києва зареєстрував 19 січня позов від аудиторської компанії
PricewaterhouseCoopers проти Національного банку України.

Аудиторська компанія PricewaterhouseCoopers подала до суду на Національний банк України.

Про це свідчить зареєстрований Окружним адмінсудом Києва позов від 19 січня, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

Судове провадження за позовом PwC до Національного банку України було відкрите 23 січня. Відзначимо, що аудитор вимагає визнати незаконним й скасувати індивідуальний акт. Про який акт ідеться, не уточнюється. У січні поточного року Національний банк повідомив, що очікує від аудиторської компанії PwC закриття філії в Україні через порушення при оцінці активів ПриватБанку.

Kroll: як використовували ПриватБанк для шахрайстваKroll підтвердив використання ПриватБанку до націоналізації для шахрайства зі збитками мінімум у 5,5 мільярдів доларів.

20 липня 2017 року Національний банк виключив аудиторську компанію PricewaterhouseCoopers із реєстру аудиторських фірм, які мають право на проведення аудиторських перевірок банків. Причиною стало підтвердження PwC недостовірної інформації про фінансово-господарської діяльності ПриватБанку, зокрема розміру кредитного ризику і регулятивного капіталу.

PricewaterhouseCoopers (PwC)– міжнародна мережа компаній, що пропонує професійні послуги у сфері консалтингу та аудиту.Компанія існує більш ніж 160 років та входить до «великої четвірки» аудиторських компаній. Штаб-квартира мережі базується в Лондоні.

Нагадаємо, Високий суд Лондона за підсумками додаткових слухань 19 січня продовжив дію наказу про всесвітній арешт активів колишніх власників ПриватБанку Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова на суму понад 2,5 мільярди доларів.

США вітають зусилля НБУ в розслідуванні щодо ПриватБанку. Йдеться про збитки в 5,5 мільярдів доларів, нібито завдані ПриватБанку екс-акціонерами в результаті шахрайських дій.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: