Нацбанк програв суд за єврооблігаціями ПриватБанку

Читать на русском
Господарський суд Києва частково задовольнив позов власника єврооблігацій ПриватБанку – панамської компанії THEO Worldwide Corp, ухваливши стягнути з фінустанови 574 тисяч доларів.

Господарський суд Києва частково задовольнив позов власника єврооблігацій ПриватБанку – панамської компанії THEO Worldwide Corp, ухваливши стягнути з фінустанови $574 тис.

Як інформує «Слово і Діло», про це FinClub повідомили в прес-службі НБУ.

Розтрата грошей ПриватБанку: НАБУ отримало доступ до документів чергової компаніїПрацівники Антикорупційного бюро продовжують вести досудове розслідування в справі щодо розтрати коштів Привату та можливого зловживання чиновників Нацбанку.

«Готується апеляційна скарга», – повідомили в НБУ.

THEO Worldwide Corp. подала в суд на ПриватБанк і британську компанію UK SPV Credit Finance plc. (спеціальна компанія, яка займалася випуском єврооблігацій ПриватБанку) ще 18 травня 2017 року. Тримач вимагав визнати незаконним списання його єврооблігацій і стягнути з відповідачів $100 тис.

У липні позивач збільшив суму претензій до $663 тис.

Як треті особи на стороні відповідачів були залучены ФГВФО, Мінфін і Нацбанк, а третіми особами на стороні позивача стали GLAS Trust Corporation Limited, Deutsche Trustee Company Limited, Madison Pacific Trust Limited.

Як повідомлялося, 19 січня Високий суд Лондона на засіданні у справі ПриватБанку продовжив всесвітній арешт активів Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова на суму понад 2,5 млрд дол.

Нагадаємо, розслідування незалежної компанії Kroll підтвердило, що ПриватБанк був об'єктом масштабних і скоординованих шахрайських дій до його націоналізації, що призвело до завдання збитків у розмірі щонайменше 5,5 млрд дол.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: