У Києві проходить «Марш проти олігархів»: що пишуть у соцмережах

Читать на русском

Марш проти олігархів проходить 3 квітня в Києві. Що про це думають у соцмережах – у матеріалі Слова і Діла.
Слово і Діло

У Києві сьогодні, 3 квітня, проходить «Марш проти олігархів», організований представниками націоналістичних партій – «Свободи», «Національного корпусу» та «Правого сектору».

Мета ходи – мітинг під стінами Верховної Ради, Кабінету міністрів та Адміністрації президента. Під парламентом керівники маршу представлять «антиолігархічний пакет перетворень», а перед Адміністрацією президента зачитають резолюцію акції. Що про мітинг думають у соціальних мережах – у матеріалі «Слова і Діла».

«Тягнибок на мітингу лає олігархів, вимагає повернути до країни гроші й узагалі емоційно розповідає правильні речі. Напевно, хоче повернутися до влади. А навіщо? Щоб Швайку поставити знову міністром і повернути донецьким контроль над «Артемсіллю»? Щоб Рудик став головним землевпорядником у країні, а Махніцький генпрокурором? Але ми вже проходили це, нічого хорошого», – написав політолог Кирило Сазонов.

«Хтось знову дістає пошарпані балаганні (навіть не вертепні) ляльки із запиленої скрині. Хтось знову реінкарнує втомлену на підтанцьовках «Свободу». Знову виводить цю політичну силу у фронтмени боротьби з кланово-олігархічною системою. Тобто олігархи й система можуть бути спокійними. Система знову випускає пару. Але вічно так тривати не може», – вважає Василь Расевич.

«Тягнибок із надривом: «Завдяки «Свободі» влада відклала підвищення цін на газ для населення». І всю цю маячню нам доведеться слухати до виборів», – написала політолог Олеся Яхно-Білківська.

«Сили, що фінансуються олігархатом і криміналітетом, заявляють про свою нібито антиолігархічну стратегію. Намагаються відтяти шмат лівого електорату? Ну так, ну так, таких плюс тих, хто ще не визначився, вже більш ніж п'ятдесят відсотків», – написав журналіст Юрій Лукшиц.

«Якщо на манежі з'явився Тягнибок, можна впевнено констатувати, що передвиборчі перегони розпочались і в них включилися всі. Чи то це вже така національна прикмета сформувалася, чи то його політтехнологи, як і раніше, бачать у такій тактиці благополучний ефект несподіванки, але саме головний націоналіст України, як правило, включається в процес останнім», – написав Дмитро Воронков.

Нагадаємо, правопорядок під час проведення акції «Марш сили нації «За Україну без олігархів» у Києві забезпечують близько 1,5 тисячі правоохоронців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: