Життя спинилося. Французи протестують проти реформ Макрона

Читать на русском
Протягом трьох місяців працівники залізниці працюватимуть лише два дні з п'яти на тиждень. У такий спосіб вони висловлюють свою незгоду з реформами Макрона.

Французькі залізничники на знак протесту проти реформ Макрона мають намір на три місяці обмежити рух поїздів у всій країні.

У вівторок, 3 квітня, розпочався один із найбільших в історії країни страйків, повідомляє The Local, пише «Слово і Діло».

У Франції масово протестують проти реформ МакронаДві найбільші профспілки Франції вчетверте за осінь проводять протести по всій країні проти президента Еммануеля Макрона та його реформ.

У національній залізничній компанії SNCF попередили, що страйк призведе до скасування 88% міжміських рейсів InterCité, до 70% регіональних поїздів TER. Скасують і частину міжнародних рейсів: зокрема, буде невнормованим рух до Бельгії та Великої Британії, а також Німеччини та Нідерландів.

Очікується, що транспортний колапс триватиме два дні – 3 та 4 квітня. Надалі працівники французької залізниці планують виходити на роботу лише два дні з п'яти на тиждень, і так протягом трьох місяців, до кінця червня.

У такий спосіб залізничники протестують проти нових реформ президента Франції Еммануеля Макрона, згідно з якими залізничники втратять свій пільговий статус і будуть прирівняні до звичайних найманих працівників.

«Укрзалізниця» призначить додаткові потяги на ВеликденьНапередодні традиційного збільшення попиту на потяги під час великодніх свят Укрзалізниця призначить додаткові потяги.

Реформи президента спричинять страйки й у інших галузях. Цього дня припинять роботу енергетики, газовики, працівники комунальних служб і національний авіаперевізник Air France. На вулиці вийшли також студенти, пенсіонери та представники профспілок.

Нагадаємо, ще на етапі передвиборчої боротьби Емануель Макрон обіцяв провести реформу ринку праці. Відповідно до неї, президент має намір скоротити 120 тисяч із майже 5,6 мільйона робочих місць у робочому секторі протягом чотирьох років – до 2022 року. Причиною поступових реформ є державний борг країни, який наближається до 100%.

Однак, згідно з опитуваннями, більшість французів підтримуютьє нововведення Макрона. Експерти припускають, що президент може зазнати тиску з боку мітингувальників і програма реформ може опинитися під загрозою зриву.

Нагадаємо, в «Укрзалізниці» пригальмували підвищення тарифів на проїзд.

Раніше повідомлялося, що в Україні з 1 квітня зростуть тарифи на перевезення пасажирів у внутрішньому залізничному сполученні на 1%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: