Перше квітня. В «Укрзалізниці» розповіли про підвищення вартості квитків

Читать на русском
Наказ Міністерства інфраструктури про підвищення тарифів на залізничні пасажирські перевезення з 1 квітня ще перебуває на узгодженні в низці органів.

Наказ Міністерства інфраструктури про підвищення тарифів на залізничні пасажирські перевезення на 12% з 1 квітня ще перебуває на узгодженні в низці органів.

Про це повідомили агентству «Інтерфакс-Україна» в Мінінфраструктури, пише «Слово і Діло».

З метою реалізації рішення уряду, яким затверджений консолідований фінплан компанії «Укрзалізниця» на 2018 рік, підготовлений проект наказу міністерства щодо поетапної індексації тарифів на перевезення пасажирів у 2018 році.

Ініціатива щодо підвищення тарифів належить компанії «Укрзалізниця». У міністерстві уточнили, що видання наказу Мінінфраструктури відбувається за процедурою, визначеною законодавством, що передбачає значну кількість погоджень документа (з профспілками, міністерствами тощо).

Індексацію тарифів планується провести у всіх категоріях поїздів і вагонів (крім вагонів першого класу поїздів Інтерсіті+), що курсують на території України. З моменту останньої індексації тарифів (жовтень 2014 року) індекс споживчих цін становив 192,2%, індекс цін виробників промислової продукції – 206,3%.

Юлія СвітличнаНародний депутат України
Світлична обіцяє, що залізничне сполучення Харків – Лозова буде відновленоСказано 19 березня 2018 р.Статус обіцянки: Виконано

Відзначимо щорічно УЗ кілька разів змінює ціни на квитки для пасажирів. Вартість коливається залежно від сезону: що більший попит на перевезення, то вища ціна.

Зазвичай коефіцієнт підвищення/пониження ціни становить 1,02-1,1. Літні перевезення – одні з найдорожчих для пасажирів, дорожчі – лише в період із 25 до 30 грудня, коли діє коефіцієнт 1,1. Найдешевші перевезення на 9 травня – цього дня на квитки надається 20-відсоткова знижка.

Нагадаємо, на Тернопільщині пасажирський потяг зійшов із рейок.

Також «Укрзалізниця» призначила додаткові поїзди до Великодня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: