Радник Трампа розповів про втручання РФ у вибори

Читать на русском
Радник Білого дому розповів про намагання керівництва Російської Федерації втрутитися у вибори низки країн.
Герберт Реймонд Макмастер

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп знає про втручання Російської Федерації в американські вибори.

Про це в інтерв'ю «Голосу Америки» розповів радник Білого дому з питань національної безпеки Герберт Макмастер, повідомляє «Слово і Діло».

«Ми повинні знайти спосіб протистояти цій дуже складній стратегії втручання. Це новий вид загрози, який Росія дійсно удосконалила – використання коштів дезінформації і пропаганди, а також соціальних мереж, щоб поляризувати суспільства і спільноти», – сказав радник Білого дому.

«Росія втручалася в президентські вибори в США в 2016 році, і Дональд Трамп знає про це», – підкреслив Макмастер.

«Росіяни також проявляли активність в Європі... і під час нещодавніх виборів у Франції, і на іспанському референдумі про статус Каталонії. Ми бачили їхню активність у Мексиці, спроби спровокувати путч у Чорногорії», – вказав він.

«Зірвати завісу з російської кампанії дестабілізації – це перший важливий крок, який дозволить всім побачити їхні справжні наміри, а це послабить їхні можливості сіяти невпевненість у людях і налаштовувати спільноти один проти одного», – вважає радник президента Трампа.

За його словами, Росія як і раніше заперечує свою причетність до подібних дій, але робить це все менш переконливо.

«Ці ж люди заявляли: «Ні, ми не збивали авіалайнер і не вбивали всіх цих людей»; «Ні, наших солдатів немає в Криму і на сході України»; «Ми не надаємо підтримки сирійському режиму, відповідального за масові вбивства власних громадян з використанням хімічної зброї». Сьогодні цим словам уже ніхто не вірить», – заявив Макмастер.

Нагадаємо, Мадрид планував розповісти про «російське втручання» у каталонську кризу.

Раніше у ЦРУ не повірили словам президента РФ Володимира Путіна про невтручання у вибори в США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: