Екс-секретар Пімахової оскаржив неповернення вилучених НАБУ речей

Читать на русском
Фігурант кримінального провадження про можливе отримання неправомірної вигоди екс-заступником голови міграційної служби домігся повернення вилучених речей.

У рамках кримінального провадження за фактом можливого отримання неправомірної вигоди колишнім першим заступником голови Державної міграційної служби Діною Пімаховою екс-секретар чиновниці оскаржив неповернення детективами НАБУ його планшета і флешки.

Відповідне рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду відповідного клопотання представника майна, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, 24 січня детективи НАБУ провели обшук у екс-секретаря Пімахової, якого колишня чиновниця нібито долучила до схеми отримання неправомірної вигоди за надання посвідки на проживання та паспортів громадян України іноземцям. У результаті слідчих дій були вилучені три мобільні телефони, планшет, флешка на 8 гігабайт і ноутбук. Рішенням суду від 15 березня на частину з цього наклали арешт, а саме на три мобільники та ноутбук.

Зазначається, що адвокат власника майна 1 лютого звертався до детектива НАБУ з проханням повернути вилучені речі, на які не був накладений арешт, проте там відмовили. Після цього представник екс-секретаря подав скаргу до суду на бездіяльність детектива НАБУ та про зобов'язання повернути неарештовані вилучені речі.

Суд частково задовольнив клопотання й зобов'язав детектива НАБУ повернути вилучені планшет і флешку.

Нагадаємо, в цій справі НАБУ отримало доступ до документів двох компаній-фігурантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: