Квитки на Hyperloop і ліквідація професії юриста: про що 1 квітня жартували політики

Читать на русском

1 квітня – день, коли жартують навіть міністри. Читайте в огляді Слова і Діла про квитки на Hyperloop і заборону на випуск юристів.
Слово і Діло

Політики теж люди і в День сміху не відмовили собі в задоволенні пожартувати над своїми виборцями. Що з цього вийшло – читайте в огляді «Слова і Діла».

Народний депутат від Радикальної партії Андрій Лозовой оголосив, що на президентських виборах підтримає Юлію Тимошенко. «На президентських виборах я буду голосувати за Юлію Володимирівну Тимошенко, вважаю її найбільш гідним кандидатом з усіх. Ну, і з 1 квітня, хто не зрозумів. Швидше на Марсі яблуні зацвітуть, ніж я підтримаю московську зозулю», – написав у Facebook депутат.

«У понеділок мер Кривого Рогу Юрій Вілкул, підпише розпорядження про призначення мене своїм першим заступником. Замість Євгена Удода. Були важкі переговори. Я ухвалив непросте рішення, надав свою згоду. Я йду з політики й здам мандат депутата Криворізької міськради», – так пожартував депутат міськради Кривого Рогу Микола Колесник.

Над охочими стати юристами пожартував народний депутат Леонід Ємець. Він заявив, що нібито Верховна Рада цього тижня голосуватиме за мораторій на випуск юристів на 10 років. «В Україні реальний перебір з юристами. Щорічно вишами випускаються 14 тисяч юристів. За 20 років це майже 300 тисяч! Тобто трохи менш ніж 10% населення країни – це дипломовані юристи. І це в той час, як нам не вистачає слюсарів, будівельників і лікарів», – написав він.

Сьогодні Ємець оприлюднив спростування своєї жартівливої новини: «Пишу для тих, хто вірить, що ця влада здатна навіть на такий маразм (а їх немало)».

Пожартував зі своїми виборцями лідер Європейської партії України Микола Катеринчук. На сторінці в Facebook з'явилося повідомлення, що Ілон Маск очолить виконавчий комітет партії. «Обрання Маска на цю посаду дасть новий технологічний поштовх у розвитку політичних рухів в Україні. Ми вдячні Ілону, що він вирішив відкласти свою роботу над космічною програмою й приділити час Україні», – заявив Катеринчук.

Відзначилася 1 квітня «Укрзалізниця»: компанія анонсувала продаж квитків на Hyperloop до Львова. «Від Києва до Львова за 25 хвилин. «Укрзалізниця» відкриває продаж квитків на Hyperloop. Місць у суперінноваційному поїзді небагато, тому поспішайте», – йшлося в повідомленні УЗ.

Згодом міністр інфраструктури Володимир Омелян опублікував цілий список жартівливих новин 1 квітня. «УЗ відкрила продаж квитків на гіперлуп. Мінрегіон працює над будівництвом станції для запуску Falcon Heavy на Житомирщині. Ryanair відкрив дочірню компанію в Україні й запустив трансатлантичні дешеві авіарейси. Політики та чиновники хизуються не мерсами, а бюджетними електрокарами. Це жарти 1 квітня», – написав міністр.

Потенційних порушників кордону 1 квітня налякала Державна прикордонна служба України. Відомство оприлюднило новину про те, що нільських крокодилів використовуватимуть для боротьби з браконьєрами та контрабандистами. «Перший вихід крокодилів на службу відбудеться лише за сприятливих погодних умов. Прикордонники ж сподіваються, що браконьєрам і контрабандистам, які останнім часом активно використовують сучасне дайверське спорядження, не доведеться перевіряти щелепи нільського крокодила на міцність. Адже одна лише присутність хижака на ділянці підрозділу стане потужним фактором стримування для злочинців», – ідеться в повідомленні.

Нагадаємо, в Україні з 1 квітня 2018 року підвищується тариф на перевезення пасажирів у внутрішньому залізничному сполученні на 1%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: