Нові амбулаторії та раптові перевірки: що обіцяє новий голова Волинської ОДА Савченко

Читать на русском
За тиждень своєї каденції Савченко заявив, що не допустить безконтрольного видобутку бурштину, а також дав 6 обіцянок, три з яких стосуються перевірок.
Олександр СавченкоСлово і Діло

Новий голова Волинської облдержадміністрації Олександр Савченко протягом першого тижня своєї каденції активно спілкувався з журналістами й встиг не лише розповісти, який алкоголь любить більше, а й багато чого пообіцяти. Ми вирішили подивитися, що в першу чергу збирається зробити новий голова області на Волині.

Нагадаємо, 23 березня президент Петро Порошенко призначив колишнього заступника міністра внутрішніх справ Олександра Савченка на посаду голови Волинської обласної державної адміністрації замість Володимира Гунчика, який останні чотири роки очолював область. Перше, в чому запевнив своїх підлеглих Савченко, це те, що він не планує серйозних кадрових чисток в ОДА.

«Можливо, є люди, які не хочуть працювати, але їх можна змусити. Є кадрові зміни, які не залежать від мене. З моїм шановним попередником пішов перший заступник і деякі радники – люди, які справді на собі щось тримали. Залишилися два заступники, я не бачу необхідності їх змінювати», – підкреслив Савченко.

Як виконував свої обіцянки екс-голова Волинської ОДА ГунчикРівень відповідальності колишнього голови Волинської області досить високий і становить 66%. Які обіцянки він виконав, а що доведеться закінчувати його наступнику?

Але разом із тим він дав зрозуміти, що жорстко вимагатиме від підлеглих активного включення в роботу, й навіть керівників місцевих органів влади – мерів міст і голів сільрад – змусить виступати на нарадах із доповідями, які будуть включатися до порядку денного.

Серед важливих меседжів Савченко заявив, що не допустить тотального та безконтрольного видобутку бурштину.

«Коли ми створимо механізми контролю, коли будемо розуміти, що люди, які видобувають бурштин, потім після себе відразу ж рекультивують (територію – ред.)... Сьогодні сотні тисяч гектарів лісу потрібно зрізати, щоб видобувати, а далі що? Я на це ніколи в житті не піду, якщо не буде гарантій. Плюс у мене є нормальна, ви самі чули всі, підтримка президента, щоби поки цього не допускати. Все, будемо працювати», – заявив він.

Особливу увагу новий голова ОДА неодноразово обіцяв приділити перевіркам.

«У мене є дуже великий досвід раптових перевірок, причому особистих. Не просто беру участь, а організовую раптові перевірки. Вони дають досить несподіваний результат і, на жаль, не завжди радісні», – заявив Савченко в одному з телеінтерв'ю.

За його словами, вже йдуть перевірки пожежної безпеки в торгово-розважальних центрах Волині.

Савченко пообіцяв побудувати не менше 80 амбулаторійСказано 29 березня 2018 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Перевірки вже почалися. Ба більше, особисто можу приїхати в будь-який навчальний заклад або торгово-розважальний центр Волині», – написав Савченко на своїй сторінці в Facebook.

Також Савченко гарантував, що контролюватиме виконання робіт і послуг за державні кошти, щоб не було розкрадань.

«Кілька десятків, а може, й сотень показових випадків (зафіксуємо – ред.), коли буде перероблено або люди будуть покарані в законному порядку», – заявив чиновник.

За тиждень свого перебування на посаді Савченко встиг дати й конкретну обіцянку – в рамках медичної реформи збудувати в області не менш ніж 80 амбулаторій. Тепер залишилося виконати обіцяне.

Як виконував свої обіцянки екс-голова Волинської ОДА Гунчик, дивіться за посиланням.

Також «Слово і Діло» писало, де голови ОДА обіцяли відремонтувати дороги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: