Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Савченко пообіцяв побудувати не менше 80 амбулаторій

29 березня 2018 року голова Волинської ОДА Олександр Савченко пообіцяв в рамках медичної реформи побудувати не менше 80 амбулаторій (відео 00:00-00:40).
Не виконано
Сказано 29 березня 2018 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=JG30UgEIDIk
  • https://www.facebook.com/SavchenkoOleksandr/posts/651136968582660?__tn__=-R
  • Лист заступника начальника управління охорони здоров'я волинської ОДА
  • https://www.youtube.com/watch?v=-8fnRUuFimQ

Результат

Волинь є однією з 4 областей, які співпрацюють зі Світовим банком. Зокрема за кошти Світового банку планують створити 32 нові амбулаторії (список додається).

За інформацією управління охорон здоров'я Волинської ОДА від 14 грудня 2018 року виконано підготовчі роботи, а саме впорядковано дозвільні документи з підготовки території будівництва, отримано висновки експертизи, проведено тендерні процедури на виконання робіт, визначено підрядника для будівництва 9-ти амбулаторій в районах області (перелік додається). Мусимо зазначити, прес-секретарка голови ОДА повідомила, що Олександр Ілліч помилився в цифрах: 9 нових амбулаторій загальної практики сімейної медицини будуються за кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості. 48 амбулаторій загальної практики сімейної медицини буде капітально реконструйовано у рамках реалізації субпроекту «Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Волинській області» проекту Світового банку і Міністерства охорони здоров'я України «Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей», 39 з них в сільській місцевості.

25 березня 2019 року Олександр Савченко повідомив, що з минулого року залишилось 182 зайвих мільйона на будівництво сільських амбулаторій по програмі Президента "Сільська медицина". Є 15 проектів готових до втілення і життя та кошти. Так трапилось, що будівництво амбулаторій за кошти Світового Банку призупинено. "Те, що стосується придбання обладнання — ми це виконали. В тому році ми заявляли, на початку моєї каденції, що їх буде не менше 80, але із-за нашої бездіяльності ми втратили 10 млн. У нас залишилось для використання тільки 20 млн. Більша частина їх вже використана", - заявив очільник області (відео 02:50-04:30). Олександр Савченко особисто визнав, що побудувати 80 амбулаторій в області не вийде, а загальна кількість побудованих амбулаторій буде в 2 рази меньшою. Обіцянка отримує статус невиконаної.