Зведення штабу АТО 2 квітня: 38 обстрілів, втрат немає

Читать на русском
Бойовики в зоні проведення АТО на Донбасі за минулу добу 1 квітня здійснили 38 обстрілів позицій Збройних сил України, втрат немає.

Бойовики в зоні проведення АТО на Донбасі за минулу добу 1 квітня здійснили 38 обстрілів позицій Збройних сил України, втрат немає.

Про це повідомили в прес-центрі штабу АТО, передає «Слово і Діло».

Зміна формату АТО та миротворці: чи наблизить це розв’язання конфлікту на Донбасі?Антитерористична операція на Донбасі завершиться відразу після підписання президентом Петром Порошенком відповідного указу. Про вирішення конфлікту на Донбасі та зміну формату АТО міркували експерти.

«За минулу добу російсько-окупаційні війська продовжували зривати «Великоднє перемир'я» здійснивши 38 обстрілів позицій українських захисників», - сказано в повідомленні на сторінці штабу в Фейсбук в понеділок вранці.

На луганському напрямку бойовики з заборонених 120-мм мінометів, а також з гранатометів і великокаліберних кулеметів обстрілювали укріплення ЗСУ поблизу Луганського. Крім цього, міномети калібру 82-мм застосовувалися по захисникам Троїцького, а стрілецька зброя - в районі Станиці Луганській.

Карта АТО: ситуація на сході України на 1 квітняСитуація на сході країни за станом станом на 06:00 1 квітня 2018 року по даними РНБО України, прес-центру АТО, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

На донецькому напрямку з 82-мм мінометів бойовики чотири рази відкривали вогонь по українським опорним пунктам в Авдіївці, а також - поблизу Пєсків, Широкино і Шахти Бутівка. З гранатометів різних систем обстріляні захисники Авдіївки, Шахти Бутівка, Старогнатівка, Павлопіль і Водяне. Великокаліберні кулемети застосовувалися бойовиками в районі Кам'янки, Гнутового, Водяного та Опитного, а поблизу Павлопіля - вівся снайперський вогонь. Крім цього, зі стрілецької зброї бойовики обстрілювали укріплення ЗСУ неподалік Авдіївки, Талаківки, Верхньоторецька і Водяного.

«У результаті ворожого вогню жоден український воїн не постраждав. Ситуація по всій лінії розмежування сторін надійно контролюється нашими захисниками», - підкреслили в штабі АТО.

Раніше стало відомо, що бойовики збили безпілотник ОБСЄ.

Нагадаємо також, Червоний хрест відправив на Донбас дев'ять вантажівок гумдопомоги.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: