Ердоган заявив про нову спробу держперевороту в Туреччині

Читать на русском
Судовий процес над заступником директора турецького Halkbank Мехметом Хаканом Атіллою в США є новою спробою державного перевороту.

Судовий процес над заступником директора турецького Halkbank Мехметом Хаканом Атіллою в США є новою спробою державного перевороту.

Про це заявив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган під час виступу в парламенті, пише «Слово і Діло».

Ердоган звинуватив США в спробі дискредитації ТуреччиниПрезидент Туреччини Раджеп Тайіп Ердоган упевнений, що влада США хочуть покарати Туреччину за відмову слідувати нав'язаним американським сценарієм.

«Ті, хто не зміг здійснити переворот в нашій країні 15 липня, зараз намагаються знайти інші шляхи його зробити. Відомий процес у справі Атілли, який зараз йде в Америці, - ось адреса політичної складової спроби перевороту», - сказав Ердоган.

У США Атілла звинувачують в змові з турецько-іранським бізнесменом Резою Заррабом з метою організувати багатомільйонні транзакції на користь Ірану в обхід американських санкцій.

Зарраб, в тому числі, дав свідчення і проти Ердогана, який, за його словами, ймовірно, знав про змову. Днями журі присяжних визнало Атілла винним, вирок повинні оголосити 11 квітня.

При цьому голова турецького МЗС Мевлют Чавушоглу заявив, що влада США заарештувала Атілла з ініціативи прихильників опозиційного проповідника Фетхуллаха Ґюлена (FETO), а віце-прем'єр Бекір Боздаг назвав справу стосовно Зарраба і Атілли змовою проти Анкари.

Раніше в Туреччині було звільнено понад 2,7 тисячі державних службовців і військових в зв'язку зі справою про заколот.

Також в Туреччині судили понад 300 підозрюваних у причетності до військового перевороту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: