Стали відомі подробиці ДТП з російськими дипломатами в Києві

Читать на русском
Працівник російського посольства, який в ніч на 1 квітня спровокував в центрі Києва ДТП, намагався втекти з місця події.

Працівник російського посольства, який в ніч на 1 квітня спровокував в центрі Києва ДТП, намагався втекти з місця події.

Як інформує «Слово і Діло», про це телеканалу 112 Україна розповів директор департаменту комунікацій Нацполіціі Ярослав Тракало.

Росія висилає українських дипломатів з тих міст, де утримує заручниківРФ висилає 13 діючих дипломатів України, в основному з посольства в Москві, й 5 - з консульства в Ростові. Саме в цих містах відбуваються більшість судилищ над українськими політв‘язнями.

«Водій автомобіля на дипломатичних номерах посольства РФ не впорався з керуванням, скоївши наїзд на припаркований транспортний засіб ... Обидва транспортні засоби отримали механічні пошкодження. Винуватець ДТП намагався покинути місце події, проте був зупинений громадянами і поліцейськими», - розповіли в поліції.

Тракало підтвердив, що у водія були явні ознаки алкогольного сп'яніння, однак від проходження відповідного тесту він відмовився.

Відзначається, що він показав картку співробітника посольства РФ, в зв'язку з чим патрульні не змогли скласти на нього протокол про адмінпорушення.

«Втім, вони детально описали суть події в рапорті, копія якого буде передана в МЗС України», - зазначив спікер Нацполіціі.

Де зараз знаходиться винуватець ДТП - поліції не відомо.

Нагадаємо, Україна приєдналася до дипломатичного демаршу проти Росії, виславши 13 співробітників російського дипвідомства. Москва у відповідь вислала 13 українських дипломатів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: