Ситник розповів, кому Холодницький «зливав» інформацію

Читать на русском
Директор НАБУ Артем Ситник говорить, що підставою для порушення кримінального провадження щодо керівника САП Назара Холодницького став злив інформації фігурантам справи про розкрадання в мерії Одеси.

Директор НАБУ Артем Ситник говорить, що підставою для порушення кримінального провадження щодо керівника САП Назара Холодницького став «злив» інформації фігурантам справи про розкрадання в мерії Одеси.

Як інформує «Слово і Діло», про це він заявив у інтерв'ю виданню «Дзеркало тижня», оприлюдненому 30 березня.

Ситник розповів, що зафіксувало прослуховування в кабінеті ХолодницькогоВ Антикорупційному бюро розповіли, що розслідували разом з Генпрокуратурою в кабінеті у Назара Холодницького.

За словами Ситника, не так давно агентство отримало в одній зі справ абсолютно конкретну інформацію, яка підтвердила найгірші підозри НАБУ.

«Ми отримали інформацію в справі про розкрадання в одеській мерії й зрозуміли, що пускати ситуацію на самоплив неприпустимо. Як з'ясувалося згодом, приблизно в той же час аналогічні сигнали щодо керівника САП отримували й наші колеги з Генеральної прокуратури», – заявив очільник НАБУ.

«Наприклад, справа про розкрадання в одеській мерії. Коли детективи НАБУ приїхали до Одеси з обшуками, з'ясувалося, що фігуранти дуже швидко й організовано роз'їхалися, а окремі особи сиділи за кордоном майже два місяці, дистанційно «вирішуючи питання» із судами», – повідомив Ситник.

Він заявив, що в НАБУ є вагомі підстави припускати «злив» інформації фігурантам з боку керівника САП, «який, як з'ясувалося, знав про їхнє переміщення інформацію, якою слідство не володіло».

За інформацією джерел «Української правди» в правоохоронних органах, мер Одеси Геннадій Труханов поїхав з України тоді, коли в нього мав проводитись обшук.

Своєю чергою джерела УП в САП повідомляли, що саме НАБУ тягнуло з передачею клопотання про обрання запобіжного заходу Труханову в день його затримання. Таким чином, Солом'янський суд розглядав цю справу наступного дня.

«Щоб розкрити все це, потрібні були не лише слова, здогадки або публічні скарги, а й конкретні докази. Ми їх отримали, ц зараз робимо те, чого вимагає закон», – стверджує Ситник.

Ситник пояснює, що зареєстрували провадження проти Холодницького працівники Генеральної прокуратури.

«Ми не могли таку справу зареєструвати, тому що в НАБУ наглядовим прокурором є саме той, кого ця справа безпосередньо стосується. На певному етапі колеги з Генеральної прокуратури запропонували нам об'єднати зусилля, щоб отримати докази. Ми погодились ... Якби ми заплющили очі на відомі нам факти, то стали б співучасниками незаконних дій», – заявив він.

На його думку, в скарзі до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокуратури містяться вагомі підстави дляухвалення рішення про звільнення Назара Холодницького з посади керівника САП.

Як відомо, 23 жовтня 2017 року працівники Національного антикорупційного бюро після обшуку винесли з квартири мера Одеси Труханова два опечатаних пакети з документами.

13 лютого 2018 року в НАБУ підтвердили оголошення підозри Труханову й трьом посадовцям мерії Одеси за статтею про привласнення майна. На думку слідства, їхня злочинна схема завдала державі 185 млн грн збитків.

Нагадаємо, генеральний прокурор Юрій Луценко попросив зняти Холодницького з посади голови САП і його заступника.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: