Соратник Саакашвілі відсидить ще два місяці

Читать на русском
Печерський расуд Києва продовжив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою соратнику лідера Руху нових сил Міхеіла Саакашвілі Северіону Дангадзе.

Печерський расуд Києва продовжив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою соратнику лідера Руху нових сил Міхеіла Саакашвілі Северіону Дангадзе.

Як інформує «Слово і Діло», згідно з рішенням суду, соратнику Саакашвілі продовжено арешт на два місяці - до 27 травня. Ухвалу можна оскаржити протягом п’яти днів в апеляційній інстанції, передає Радіо Свобода.

Генпрокуратура призупинила справу проти СаакашвіліРозслідування справи проти колишнього президента Грузії, лідера української партії «Рух нових сил» Міхеіла Саакашвілі на час призупинено.

Нагадаємо, що наприкінці 2017 року Северіона Дангадзе затримали у Лубнах Полтавської області під час спроби залишити територію України. Під час обшуку у нього вилучили сумку з доказами отримання коштів від українського олігарха-втікача Сергія Курченка.

Генеральна прокуратура підозрює, що політичну діяльність лідера Руху нових сил Міхеіла Саакашвілі спонсорував український олігарх Сергій Курченко, який разом з іншим оточенням Віктора Януковича втік з України. Гроші мали піти на організацію «акцій непокори» для усунення чинної влади в Україні.

Інкримінована Дангадзе стаття (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) передбачає обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Раніше Апеляційний суд Києва залишив чинним рішення суду першої інстанції про взяття під варту без права виходу під заставу соратника Саакашвілі Северіона Дангадзе.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: