У НАБУ зробили заяву щодо розслідування проти Холодницького

Читать на русском
У Національному антикорупційному бюро прокоментували повідомлення про здійснення розслідування щодо заступника Генерального прокурора-керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

У Національному антикорупційному бюро прокоментували повідомлення про здійснення розслідування щодо заступника Генерального прокурора-керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу САП.

Холодницький тиснув на свого першого заступника в справі ЛБТЗ – СитникВ Антикорупційному бюро розповіли про випадок тиску головного антикорупційного прокурора на свого заступника.

«Дійсно, детективи Національного антикорупційного бюро України у складі спільної групи зі слідчими Генеральної прокуратури України певний період часу здійснювали слідчі дії в рамках розслідування кримінального провадження, зареєстрованого ГПУ за фактами ймовірного вчинення правопорушень керівником САП. З огляду на дані, отримані в результаті санкціонованих судом негласних слідчих дій, існують підстави вважати, що в діях керівника САП можуть вбачатися ознаки для притягнення його до кримінальної та дисциплінарної відповідальності. Зауважимо, питання притягнення очільника САП до кримінальної відповідальності належить до сфери компетенції Генеральної прокуратури як органу досудового слідства у згаданому кримінальному провадженні. Щодо наявності можливих дисциплінарних проступків у діях головного антикорупційного прокурора, 30 березня 2018 року директор НАБУ Артем Ситник скерував відповідну скаргу до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів (КДКП)», – зазначили в Бюро.

Також у НАБУ підкреслили, що виявлені ознаки ймовірних дисциплінарних проступків та порушень у діях Холодницького жодним чином не характеризують роботу очолюваного ним органу. «Відтак, наголошуємо, що ситуація, яка склалася навколо керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, не зупиняє співпрацю детективів із процесуальними керівниками в кримінальних провадженнях, які розслідує НАБУ. Нагадуємо, що наразі в роботі детективів НАБУ перебувають близько 500 справ, процесуальне керівництво в яких здійснюється прокурорами САП», – зазначили у відомстві.

Також у САП закликали журналістів відповідально ставитися до поширюваної інформації.

«Запевняємо, що дії НАБУ в цій ситуації були законними та обґрунтованими, такими, що були спрямовані на захист законних інтересів суспільства. НАБУ повідомить більше деталей, коли це буде можливо», – підсумували в Бюро.

Раніше Холодницький заявив, що готовий відповісти за кожне сказане ним слово, яке зафіксував пристрій прослуховування в його кабінеті.

Нагадаємо, Луценко попросив зняти Холодницького з посади голови САП і його заступника.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: