«Газпром» вкаже в звіті мільярдний борг «Нафтогазу»

Читать на русском
Російський Газпром зазначить у звітності за 2017 рік резерв на виплати 2,6 мільярда доларів на адресу українського Нафтогазу за рішенням Стокгольмського арбітражу.

Російський «Газпром» зазначить у звітності за 2017 рік резерв на виплати $2,6 млрд на адресу українського «Нафтогазу» за рішенням Стокгольмського арбітражу.

Про це сказав заступник голови правління «Газпрому» Андрій Круглов, повідомляє «Інтерфакс» у четвер, 29 березня, пише «Слово і Діло».

Стало відомо, чого вимагав «Газпром» на переговорах із «Нафтогазом»Російський монополіст Газпром, як і раніше, відмовляється виконувати рішення Стокгольмського арбітражу в двох комерційних спорах із Нафтогазом.

«У звітності ці цифри будуть зазначені. Але це не означає, що не покажемо прибуток, покажемо менший прибуток», – запевнив Круглов.

При цьому він не став прямо відповідати на запитання, чи буде компанія виплачувати $2,6 млрд.

«Мені немає чого додати до тієї позиції, яка була офіційно озвучена. Зараз ми подали апеляцію до Верховного шведського суду. Почекаємо рішення», – наголосив заступник голови правління «Газпрому».

Нагадаємо, 28 лютого завершився багаторічний спір між «Нафтогазом» і «Газпромом» у Стокгольмському арбітражі, який зобов'язав російський концерн доплатити «Нафтогазу» $4,63 млрд за недопоставку узгоджених обсягів газу для транзиту. За результатами двох арбітражних спорів між компаніями на поставку та транзит газу «Газпром» має доплатити НАК $2,56 млрд.

Пізніше стало відомо, що загальна сума боргів «Газпрому» перед Україною становить $8,5 млрд. Українська влада має намір примусово стягнути борги з «Газпрому».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: