У Тернополі відмовляться від маршруток

Читать на русском
У Тернополі будуть працювати 110-120 автобусів на газі, розрахованих на 80-100 місць. Техніка буде закуплена за лізингом комунальним підприємством Тернопільелектротранс.

Влада Тернополя вирішили відмовитися від маршруток. Замість них будуть використовуватися великі автобуси.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Лівий берег.

Несправні маршрутки та торгівля дозволами: як працює Держслужба з безпеки на транспортіМіністр інфраструктури України запропонував Кабміну звільнити Михайла Ноняка з посади керівника ДСБТ. Яка ситуація з міжнародними та пасажирськими перевезеннями й за що хочуть звільнити голову ДСБТ?

Міський голова Тернополя Сергій Надал розповів, що в місті будуть працювати 110-120 автобусів на газі, розрахованих на 80-100 місць.

«Це, по-перше, здешевить їх експлуатацію. По-друге, значно поліпшить екологічну ситуацію в місті через зменшення викидів в атмосферу», - сказав мер.

Перші великі автобуси планують випустити на маршрути через за кілька місяців.

Відбудеться це завдяки договору лізингу, яке повинно укласти комунальне підприємство Тернопільелектротранс.

Минулого тижня стало відомо, що Львів також відмовляється від маршруток. Планується, що протягом п'яти років маршрутки повністю зникнуть, а їх замінять тролейбуси, електроавтобуси і автобуси з більшою пасажиромісткістю, які курсуватимуть за чітко визначеним графіком.

Раніше в Миколаєві водії маршруток влаштували страйк.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: