Порошенко розповів, скільки дітей загинуло в зоні АТО

Читать на русском
Президент Петро Порошенко озвучив кількість загиблих дітей через збройний конфлікт на Донбасі. Він також висловив співчуття сім'ям загиблих у Кемерово.

Внаслідок агресії Росії з початку 2014 року на сході України загинули 242 дитини.

Як інформує «Слово і Діло», про це заявив президент Петро Порошенко під час всеукраїнської акції «Діти єднають Україну», трансляція якої велася на сторінці глави держави в Facebook.

Карта АТО: ситуація на сході України на 28 березняСитуація на сході країни за станом станом на 06:00 28 березня 2018 року по даними РНБО України, прес-центру АТО, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

«242 дитини були вбиті російськими агресорами з 2014 року», – заявив Порошенко.

Крім цього, за словами глави держави, значна кількість дітей загинула в Сирії, де Росія проводить військову операцію.

Президент також згадав про трагедію, яка трапилася 25 березня в Кемерово, де в результаті пожежі в торгово-розважальному центрі, за офіційними даними, загинули 64 людини, в тому числі багато дітей.

«Я хочу висловити найщиріші слова співчуття рідним, близьким. Це дуже несправедливо, коли діти йдуть із життя», – наголосив Порошенко.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко пообіцяв за короткий час відновити суверенітет над сходом країниСказано 30 вересня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

За його словами, абсолютно неприйнятно, коли діти з малих років чують звуки снарядів із «Градів», навчилися розрізняти види зброї й ховатися від неї.

Як відомо, за час проведення антитерористичної операції на Донбасі загинули 212 військовослужбовців Національної гвардії України.

Нагадаємо, під час пожежі в Кемерово загинули 64 людини, в тому числі 41 дитина, постраждали 69 осіб.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: