Справа Сущенка: Україна висловила Росії протест

Читать на русском
МЗС України висловило протест російському суду, який на 6 місяців продовжив термін арешту українського журналіста Романа Сущенка.

МЗС України висловило протест російському суду, який на 6 місяців продовжив термін арешту українського журналіста Романа Сущенка.

Про це йдеться у відповідній заяві відомства, опублікованій в середу, 28 березня, пише «Слово і Діло».

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що журналіст Сущенко повернеться додомуСказано 8 лютого 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв'язку з рішенням Московського міського суду від 27.03.2018 року продовжити до 30.09.2018 року термін утримання під вартою українського журналіста Романа Сущенка, незаконно затриманого в Росії у вересні 2016 року за сфальсифікованими звинуваченнями», - зазначено в заяві.

У МЗС зазначили, що продовження терміну утримання під вартою на 6 місяців ще до початку судового розгляду справи по суті і вивчення доказів сторони захисту свідчить про упередженість суду.

Геращенко роз'яснила можливий обмін Сущенка та СенцоваПерший віце-спікер Ради Ірина Геращенко наголосила, що зараз не час називати ні прізвища, ні дати обміну полоненими, щоб не нашкодити процесу.

«Закликаємо світове співтовариство, міжнародні правозахисні інститути вжити всіх можливих правових, політичних та економічних заходів з метою звільнення і повернення в Україну її громадян, які незаконно утримуються на території Росії з політично мотивованими звинуваченнями», - йдеться в заяві МЗС.

Нагадаємо, 27 березня Мосміськсуд продовжив термін утримання Романа Сущенка під вартою в СІЗО Лефортово на півроку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: