Суд на шість місяців продовжив арешт Сущенка

Читать на русском
Мосміськсуд продовжив Роману Сущенку термін утримання під вартою в СІЗО Лефортово ще на шість місяців.

Українському журналісту Роману Сущенку, обвинуваченому в Росії у шпигунстві, Мосміськсуд продовжив термін утримання під вартою на час розгляду справи в суді ще на шість місяців.

Як інформує «Слово і Діло», про це у вівторок, 27 березня, пише УНІАН з посиланням на адвоката Марка Фейгіна.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що журналіст Сущенко повернеться додомуСказано 8 лютого 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Найголовніше - це продовження терміну утримання під вартою. Продовжили на шість місяців термін утримання під вартою на період процесу», - сказав Фейгін.

За його словами, 27 березня на закритому процесі сторона звинувачення почала оголошувати письмові матеріали справи. Також він додав, що у справі буде всього два свідки звинувачення.

При цьому Фейгін розраховує, що після оголошення вироку Сущенка обміняють.

«Романа Сущенка обміняють, повернеться ще в цьому році, може, навіть і влітку, на це шанси дуже великі. Переговори йдуть. Я хочу запевнити українську аудиторію, що Сущенко повернеться додому, у мене для цього є всі підстави», - сказав Фейгін.

Нагадаємо, Сущенко був затриманий у Москві 30 вересня 2016 року за нібито шпигунську акцію. У ФСБ стверджують, що Сущенко - полковник української розвідки, в Україні це заперечують.

Як повідомлялося, суд у Росії не підтримав апеляційну скаргу на продовження утримання під вартою українського журналіста Романа Сущенка.

В Україні є понад 20 спійманих на Донбасі росіян, яких вона готова обміняти на політв'язнів, незаконно утримуваних у РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: