«Заморожені» мільйони: компанія Ахметова подала апеляцію

Читать на русском
Компанія СКМ подала апеляцію на рішення окружного суду Нікосії про заморожування активів її власника Рината Ахметова на суму $820 мільйонів.

Компанія СКМ подала апеляцію на рішення окружного суду Нікосії про заморожування активів її власника Рината Ахметова на суму $820 мільйонів.

Про це пише Financial Times з посиланням на компанію, передає «Слово і Діло».

Зазначається, що апеляційний позов подано 8 січня, слухання у справі призначено на 27 лютого.

У прес-службі СКМ інформацію про подачу позову підтвердили, пише Інтерфакс-Україна.

Як відомо, раніше Financial Times повідомила, що Кіпрський суд заморозив активи українського олігарха Ріната Ахметова на суму 820 мільйонів доларів у справі Укртелекому. Серед заморожених активів - і лондонська квартира Ахметова, яка на момент купівлі була найдорожчою приватною резиденцією у Великобританії.

Рішення окружного суду Нікосії щодо Ахметова було ухвалено 27 грудня.

Зазначається, що Raga Establishment Limited належить колишньому українському банкіру Денису Горбуненку. У компанії заявили, що продали Укртелеком Ахметову за $860 мільйонів у 2013 році - тоді олігарх заплатив 100 мільйонів і більше не вніс жодного платежу.

СКМ мав оскаржити рішення суду до 8 січня, у компанії заявляли, що категорично не згодні з рішенням Кіпрського суду, який заморозив активи Ахметова.

Володіння Укртелекомом раніше також оскаржив уряд України, який прагне повернути компанію на підставі того, що Ахметов не виконав свої зобов'язання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: