Радник президента Бірюков назвав незадоволених владою «ворогами»: реакція соцмереж

Читать на русском

Юрій Бірюков, радник Петра Порошенка, назвав ворогами тих, хто незадоволений владою або критикує її.
Юрій БірюковСлово і Діло

Радник президента України Юрій Бірюков днями написав у своєму Facebook, що люди, які критикують владу, є ворогами.

За його словами, за чотири роки українська влада домоглася стабілізації економіки, відновила армію й провела низку реформ.

«І якщо відволіктися від ботоферм і резидентів, усе одно в нашій країні залишається величезний натовп ідіотів, які щиро кричать про зраду й звинувачують у всіх проблемах саме керівництво України, скромно оминаючи увагою країну-сусідку. Ми називаємо цих людей зрадофілами. Але чи не час уже сказати очевидне? Вони – вороги», – написав Бірюков.

Пізніше Бірюков підтвердив свої слова, але зазначив, що вважає ворогами лише тих, хто критикує владу необ'єктивно: «Зрадофіл не критикує. Живучи в своїй, а частіше – нав'язаній іззовні, спотвореній реальності, він радіє проблемам держави. Він любить знаходити проблеми держави. Це для нього інформпривід, це для нього можливість поглумитися над станом країни та її проблемами».

«Слово і Діло» з'ясовувало, як на заяву радника Петра Порошенка відреагували в соціальних мережах.

«Називати своїх співгромадян «ідіотами» й «ворогами» ображені політики можуть не перед перемогою на виборах, а коли хочуть обґрунтувати тяжку поразку. Але дивно, що це пише радник президента, який зробив кар'єру, агітуючи всіх, у тому числі «ідіотів» і «ворогів», робити грошові внески на його особисту картку. Радник, який голосно кричав про «зраду», критикував президента в 2014-му (й навіть допомагав організувати мітинги протесту під АП)», – написав журналіст Юрій Бутусов.

«Ясна річ, що в Порошенка є досягнення (на цьому місці пишу, що я не зрадофіл). Але також до президента є й конкретні питання. Так, вони незручні. Так, ідеться про можливі помилки, невдачі або слабкі сторони. Ні, ці питання не для того, щоб посмакувати проблеми держави. І тут важливо розуміти, що піти від цих питань, назвавши всіх зрадофілами, не вийде. Особливо під соусом «оминаючи увагою країну-сусідку». Адже є теми, де все залежить лише від влади», – написав журналіст Богдан Амінов.

«У зв'язку з цим є конкретне практичне питання: Сибіру в нас немає, то куди будемо засилати «ворогів» за критику влади?», – написав блогер Олександр Равчев.

«Як завжди, в коментарі прийшли люди, які стали доводити, що «зрадофіли» існують і Бірюков правий. Шановні, ви що не розумієте, що йдеться тут про інше? Бірюков: відкидає свободу думки й декларує «монополію на правду»; називає опонентів ворогами», – написав політичний експерт Петро Олещук.

«Почитав пост радника президента пана Бірюкова й зрозумів, що оточений ворогами країни (та й мене самого час уже роз'яснити)», – написав журналіст Євген Кузьменко.

«Досить нападати на Бірюкова, що більше таких радників у президента, то менше шансів переобратися, тож нехай не зупиняється», – вважає політичний експерт Кирило Молчанов.

«Тобто ми маємо бути їм вдячні, що не настав 37-й рік. А всі хто з цим не згоден і не радіє відсутності трудової повинності, – це вороги. І судячи з того, як бадьоро цей пост лайкають працівники Адміністрації президента, це в них мейнстрим», – написав Денис Каплунов.

Нагадаємо, «Слово і Діло» порівняло, чи збігається рівень підтримки політиків українцями з рівнем їхньої відповідальності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: