Справа Скрипаля: влада Ісландії проігнорує ЧС-2018

Читать на русском
Ісландія оголосила дипломатичний бойкот Чемпіонату світу з футболу, який пройде в Росії влітку 2018 року.

Ісландія оголосила дипломатичний бойкот Чемпіонату світу з футболу, який пройде в Росії влітку 2018 року.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

У Німеччині попередили вболівальників про ймовірність шпигунства на ЧС-2018Німецьким уболівальникам і чиновникам рекомендують не брати на ЧС-2018 особисті смартфони. Також влада попередила про ймовірність шпигунства.

«Ісландський уряд на знак солідарності з Великобританією, її союзниками і партнерами приєднується до спільної реакції на хімічну атаку в Солсбері. Весь двосторонній діалог на вищому рівні з Росією на сьогоднішній день припинено. Також лідери Ісландії не будуть присутні на чемпіонаті світу в Росії цього року», - зазначено в повідомленні на сайті відомства.

При цьому, як повідомлялося раніше, збірна Ісландії з футболу участь в ЧС візьме. Для неї це буде перший ЧС.

Раніше через отруєння в британському Солсбері екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії, прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей заявила, що міністри і високопоставлені представники країни не поїдуть на ЧС-2018. Зокрема, це рішення стосується представників британської королівської сім'ї.

4 березня в Великобританії у торгового центру в місті Солсбері невідомою речовиною були отруєні колишній полковник ГРУ Скрипаль і його дочка Юлія. Провину за отруєння Лондон поклав на Росію і оголосив про висилку 23 російських дипломатів. Росія, зі свого боку, звинувачення відкидає.

Раніше сьогодні про висилку російських дипломатів через «справи Скрипаля» заявила ще низка західних країн.

Зокрема Україна висилала 13 російських дипломатів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: