У Німеччині попередили вболівальників про ймовірність шпигунства на ЧС-2018

Читать на русском
Німецьким уболівальникам і чиновникам рекомендують не брати на ЧС-2018 особисті смартфони. Також влада попередила про ймовірність шпигунства.

Влада Німеччини побоюється можливості шпигунства під час ЧС-2018 у Росії, тому вболівальникам і чиновникам рекомендують не брати в поїздку особисті смартфони.

Як інформує «Слово і Діло», про це пише «РБК-Україна».

Порошенко закликав до бойкоту ЧС з футболу в РосіїПрезидент України Петро Порошенко закликав Захід посилити санкції проти Росії і бойкотувати чемпіонат світу з футболу, який пройде в РФ з 14 червня до 15 липня.

Повідомляється, що в землі Північний Рейн-Вестфалія чиновників попереджають, що вони можуть стати об'єктом шпигунства під час ЧС-2018, і радять не брати до Росії свої смартфони. Крім того, у внутрішніх інструкціях із безпеки місцевого Міністерства внутрішніх справ також згадується таке російське нововведення, як паспорт вболівальника (Fan ID), який необхідно оформити для відвідування матчів.

Зокрема, в інструкції з техніки безпеки МВС Північного Рейну-Вестфалії йдеться про те, що під час поїздки до Росії особисті смартфони та інші електронні пристрої можуть стати об'єктом шпигунства. Тому замість смартфона рекомендують взяти старий кнопковий мобільний телефон. Крім того, в регіональному МВС розповіли, що в минулому в Росії були випадки, коли в мандрівників забирали смартфони й повертали після зчитування з них інформації. Другою причиною для побоювання німецької влади стала процедура оформлення Fan ID, оскільки при його замовленні вболівальник погоджується на передачу своїх персональних даних. Ідеться про дату народження, відомості про документ, що посвідчує особу, фотографії, номер мобільного телефону, адресу електронної пошти та поштову адресу.

Нагадаємо, раніше в Польщі закликали позбавити Росію права на проведення ЧС-2018 із футболу.

Як відомо, 21-й чемпіонат світу з футболу ФІФА відбудеться в Росії. Матчі заплановані з 14 червня до 15 липня 2018 року. Впершез мундіаль відбудеться на території двох частин світу – Європи та Азії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: