В Україні потепління та ожеледиця на дорогах

Читать на русском
У водоймах України в зв'язку з потеплінням очікується підвищення рівня води. Також повідомляють про ожеледицю на дорогах.

У водоймах України в зв'язку з потеплінням очікується підвищення рівня води.

Про це йдеться в повідомленні Державної служби України з надзвичайних ситуацій, пише «Слово і Діло».

Тепло повертається. Синоптики дали прогноз погоди26 березня, на території України переважно без опадів, в південних і центральних регіонах місцями очікуються дощі, денна температура повітря складе від +2 до +13.

Повідомляється, що, за даними Гідрометцентру, на річках і водосховищах країни очікується поступове ослаблення льодоставу, на річках Правобережжя - руйнування і очищення від льоду.

З 27 березня на дніпровських водосховищах (крім Каховського водосховища, де льодові явища відсутні) очікується початок руйнування льоду. 27-30 березня на українській ділянці Дунаю біля Вилкового (Одеська обл.) В зв'язку з проходженням хвилі повені очікується збереження небезпечних рівнів води (в межах 155-165 см над нулем поста), при яких спостерігається затоплення понижених незаселених ділянок міста.

Нагадаємо, раніше синоптики попереджали про ожеледицю на дорогах Києва 27 березня. У зв'язку з цим в КМДА водіїв закликають дотримуватися швидкісного режиму та дистанції на дорозі, включити габаритні вогні або протитуманні ліхтарі, утриматися від різких маневрів, а також не використовувати літні шини.

Раніше стало відомо, якою буде весна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: