Україна не потрапила до списку бідних країн, що розвиваються

Читать на русском
Міжнародний валютний фонд не включив Україну до переліку країн, що розвиваються, з низьким доходом.

Міжнародний валютний фонд не включив Україну до переліку країн, що розвиваються, з низьким доходом.

Як інформує «Слово і Діло», про це йдеться в дослідженні МВФ щодо макроекономічної ситуації в країнах з низьким доходом, які розвиваються, передає УНН.

МВФ категорично проти податкової амністії – МінфінМіжнародний валютний фонд виступає проти запровадження в Україні так званої податкової амністії.

«Україна стала країною, яку 2014 року не включили до переліку країн, що розвиваються, з низьким доходом, при тому, що рівень доходу на душу населення є нижчим за пороговий рівень для включення до переліку на 14%. Однак Україну до цього переліку не включили тому, що падіння доходів населення обумовлено військовим конфліктом», – йдеться в тексті дослідження.

При цьому зараз МВФ знову не включив Україну до групи країн із низьким доходом, оскільки структура її економіки є типовою для країн із ринковою економікою.

«Рівень бідності в Україні, структура зайнятості, тривалість життя і рівень освіти є типовими для EME (emerging market economies, країни з ринковою економікою)», – зазначили у Фонді.

Нагадаємо, частина країн ЄС і близьких союзників України підготували неофіційний документ, в якому йдеться про те, що уряд країни неповністю дотримується критеріїв ЄС і МВФ.

Раніше стало відомо, скільки втратила Україна через агресію РФ.

У Мінфіні заявили, що нова програма співпраці з МВФ у 2019 році залежатиме від ініціативи з українського боку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: